Național Sănătate Ultima oră
”Donaţi plasmă! Ajutaţi-ne să salvăm cât mai multe vieţi!” – apelul medicilor din prima linie
”Donaţi plasmă! Ajutaţi-ne să salvăm cât mai multe vieţi!” – apelul medicilor din prima linie
06/08/2020 ⋅ 0 comentarii

Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara fac un apel disperat către cei care s-au vindecat de coronavirus: ”Donați plasmă! Ajutați-ne să salvăm cât mai multe vieți”, informează pressalert.ro.

De când au început tratamentul cu plasmă şi până în prezent, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara au fost salvate patru vieţi, patru pacienți care au aveau puține șanse de supraviețuire.

Medicii spun că ar putea salva mai multe vieţi dacă ar avea donatori. Astfel, directorul spitalului, Cristian Oancea, face un apel disperat către cei care au trecut prin infecţia cu noul cornavirus să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe pacienţii internaţi la ATI aflaţi în stare critică. 

„Au fost pacienţi la graniţă ca să spun aşa, între a trăi şi a deceda, şi au plecat sănătoşi, pe picioarele lor. De asta şi apelul nostru este ca cei care au trecut prin infecţie şi ştiu ce înseamnă această infecţie, dacă doresc să vină să doneze pentru că pot să salveze viaţa altor pacienţi şi altor semeni”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş Timişoara, conform aceleiași surse.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.