Life Ultima oră
O plantă rară a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda, după 10 ani de îngrijiri asidue
O plantă rară a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda, după 10 ani de îngrijiri asidue
03/08/2020 ⋅ 0 comentarii

După 10 ani de îngrijiri asidue, o plantă rară, Aristolochia impudica, a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda, informează DPA, citat de Agerpres.

Directorul instituţiei, Christoph Neinhuis, a declarat vineri că planta în cauză este singurul specimen cunoscut din lume care este cultivat într-o grădină botanică.

Această plantă de tip liană, adusă din Mexic, aparţine familiei Aristolochia şi face parte dintr-un proiect inclus în cea mai mare cercetare ştiinţifică din lume dedicată acestor specii vegetale.

În contrast cu majoritatea celorlalte specii aparţinând familiei Aristolochia, planta din Dresda nu creşte ca o liană, ci mai degrabă ca un arbust cu dimensiuni mici şi medii.

Rădăcinile sale au rămas în viaţă după ce planta a fost studiată la Institutul de Botanică din cadrul Universităţii Tehnice (TU) din Dresda şi au fost plasate apoi într-un ghiveci, în speranţa că ar putea să genereze din nou vlăstari.

Îngrijitori special pregătiţi pentru a se ocupa de exemplare vegetale considerate excepţionale au reuşit să o protejeze şi planta s-a dezvoltat în mod normal, aşa cum ar fi făcut-o în pădurile tropicale din America Centrală, au precizat reprezentanţii universităţii germane.

Inflorescenţa sa este spectaculoasă, măsoară 7-8 centimetri şi reprezintă o imitaţie perfectă a unei ciuperci, potrivit TU.

Conform universităţii germane, în natură sunt cunoscute doar câteva exemplare din această specie pe cale de dispariţie, care a fost descoperită în urmă cu aproape 30 de ani.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.