Național Ultima oră
Regele Mihai pomenit la Curtea de Argeș, la doi ani de la trecerea la cele veșnice
Regele Mihai pomenit la Curtea de Argeș, la doi ani de la trecerea la cele veșnice
24/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Parastas pentru Regele Mihai, la doi ani de la trecerea la cele veșnice. 

Zeci de oameni s-au strâns ieri la Catedrala Arhiepiscoplă din Curtea de Argeș, unde a avut loc parastasul de doi ani de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al Romaniei. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat atat localnici, cât și oameni veniți din alte zone ale țării, mulți dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I.

În prezența membrilor Casei Regale, slujba de pomenire a fost oficiată  în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună  cu un sobor de preoți și diaconi.

După încheierea slujbei parastasului , membrii familiei regale au depus coroane cu flori la mormintele regelui Mihai și a reginei Ana, precum și la mormintele regelui Carol al II-lea și a reginei Elena.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Sursa, text și foto: eparhiaargesului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.