Național Religie Ultima oră Externe
România, pe locul 3 în lume ca populație ortodoxă. Majoritatea ortodocșilor din Occident sunt români
România, pe locul 3 în lume ca populație ortodoxă. Majoritatea ortodocșilor din Occident sunt români
30/07/2020 ⋅ 0 comentarii

România se află pe locul trei în lume din punct de vedere al numărului de credincioși ortodocși canonici, conform unei analize realizate de Matthew Namee, de la Societatea pentru istoria creștin-ortodoxă din cele două Americi. 

O altă concluzie a acestuia, conform site-ului Basilica, este că cei mai mulți ortodocși din Europa Occidentală sunt români.

Pe primele trei locuri din lume se plasează Rusia, urmată de Ucraina și de România. Astfel, România este țara europeană cea mai numeroasă ca populație ortodoxă.

Estimarea a fost făcută ca o medie a mai multor date, fiind incluse doar Bisericile Ortodoxe canonice. Expertul a aproximat numărul total de credincioși al acestora la 192 de milioane.

Conform aceleiași surse, în urma analizei realizate de Matthew Namee, reiese faptul că Italia are cea mai numeroasă populație ortodoxă dintre țările catolice – 2,2 milioane de credincioși ortodocși. Numărul este de aproximativ două ori mai mare decât cel din Spania sau Franța. În Italia se află mai mulți credincioși ortodocși decât în SUA și Canada la un loc.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.