Din Arad Ultima oră
Aradul a fost selectat în programul ”100 Intelligent Cities Challenge”, lansat de Comisia Europeană
Aradul a fost selectat în programul ”100 Intelligent Cities Challenge”, lansat de Comisia Europeană
28/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Orașul Arad a fost selectat în programul ”100 Intelligent Cities Challenge”, lansat de Comisia Europeană, împreună cu alte patru orașe din România: Bistrița, Galați, Iași și Timișoara, transmite Agerpres.

Succesorul programului Digital Cities Challenge, ICC facilitează schimbul de bune practici între oraşe din Uniunea Europeană (UE), pentru o dezvoltare ecologică şi durabilă, utilizând tehnologii avansate.

Conform sursei citate, în primele şase luni ale acestui an, 193 de oraşe şi asocieri de oraşe din 20 de ţări din UE şi-au manifestat interesul pentru ICC, fiind selectate până în prezent 90 de localităţi.

54 sunt aplicanţi noi, 26 de oraşe au luat parte la iniţiativa precedentă a Comisiei Europene ”Digital Cities Challenge”, iar 10 oraşe vor avea rol de mentor: Aarhus, Amsterdam, Anvers, Barcelona, Espoo, Hamburg, Nisa, Porto, Rijeka şi Singapore.

Orașele implicate în program vor primi orientări de înaltă calitate şi personalizate de la oraşele-mentor selecţionate, experţii Comisiei Europene şi specialiştii oraşelor-mentor oferind consiliere pe tematicile propuse de oraşele aplicante, informează Calea Europeană.

Lansarea este programată în a doua jumătate a lunii septembrie a acestui an.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.