Național Sănătate Ultima oră
Doctorul Virgil Musta, apel la responsabilitate și solidaritate: ”Peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri”
Doctorul Virgil Musta, apel la responsabilitate și solidaritate: ”Peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri”
27/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Medicul Virgil Musta a vorbit, astăzi, la Digi24 despre românii care nu cred că există noul coronavirus și românii care se tem de boală: 

„Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară. Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav. Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre”, a spus medicul. 

Virgil Musta a adăugat că există tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuși, ei pot deveni vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții când se întorc în comunitate. 

„Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi. Luând contact din nou cu virusul și cu o cantitate mai mare de virus refac boala și de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie Intensivă. Există și varianta ca deși au fost inițial vindecați la nivelul faringelui cu test negativ totuși virusul să persiste în organism și să reapară în momente de imunitate deficitară”, a afirmat Virgil Musta. 

Potrivit medicului, singurul mijloc pentru a evita îmbolnăvirea este respectarea celor 3 reguli de bază: distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini.

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.