Național Cultură Life Ultima oră
Concerte simfonice în curtea Palatului Brukenthal, la 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal
Concerte simfonice în curtea Palatului Brukenthal, la 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal
24/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Iubitorii muzicii simfonice au ocazia, în acest weekend, să se bucure de concerte în aer liber, pe esplanada Filarmonicii de Stat, în curtea Muzeului de Istorie şi în curtea interioară a Palatului Brukenthal din centrul istoric al municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceste concerte au loc cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal, cel care a lăsat moştenire oraşului celebrele sale colecţii, găzduite în clădirile muzeului care îi poartă numele, cel mai vechi din România.

"Proiectul 'Concerte pe acoperiş' este cel mai tânăr proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu, şi este, totodată, un proiect pe care îl îndrăgesc mult. Coordonarea lui a fost o provocare pentru mine, fiind pentru prima dată când mă aflu în această ipostază, iar din cauza pandemiei şi a normelor de distanţare, au fost momente când nu am crezut că vom reuşi. Iată-ne însă bucuroşi de succesul primelor evenimente care au avut loc. În weekend-ul care urmează vă aşteptăm să îl sărbătorim pe Samuel von Brukenthal, dar şi la celelalte concerte, atât în public, cât şi în mediul online", a declarat coordonatorul proiectului, Krisztina Bucşe.

Conform comunicatului, sâmbătă, de la ora 21.00, Cvartetul "Brukenthal" va concerta pe esplanada Filarmonicii din Sibiu, pe Strada Cetăţii. Duminică, de la ora 19.00, curtea Muzeului de Istorie Brukenthal va fi gazdă pentru unii dintre cei mai valoroşi tineri violoncelişti din România, reuniţi în Ansamblul PlaCello. Seara de duminică se va încheia cu un "Concert Extraordinar de ziua lui Brukenthal", susţinut de de la ora 20.30 în curtea Palatului de muzicieni ai Orchestrelor Radio Bucureşti şi solişti ai Filarmonicii Sibiu - conduşi de dirijorul Cristian Lupeş.

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu este cel mai vechi muzeu din ţara noastră, unul din primele înfiinţate în Europa şi cel mai mare din sud-estul Europei. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.