Național Cultură Ultima oră
Palatul Elisabeta - deschis pentru vizitatori, începând de astăzi
Palatul Elisabeta - deschis pentru vizitatori, începând de astăzi
23/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Palatul Elisabeta va fi deschis pentru vizitatori, începând de joi, 23 iulie.

Principesa Sofia a afirmat, în cadrul unui eveniment dedicat deschiderii palatului pentru public, că odată cu întoarcerea Regelui Mihai, acest spaţiu a devenit "locul regalităţii de pe harta României de astăzi". 

"Din anul 2001, tatăl meu, Regele Mihai, revenea acasă, la Palatul Elisabeta. Prin întoarcerea Regelui, palatul a devenit locul regalităţii de pe harta României de astăzi. În incinta lui, Regele Mihai a început un efort constant pentru viitorul ţării. Astăzi, din acelaşi loc, Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, şi întreaga Familie Regală continuă reprezentarea intereselor fundamentale ale ţării noastre", a spus Principesa Sofia, conform Agerpres.

Proiectul Expoziţia Regală "Palatul Elisabeta" este derulat de Asociaţia Casa Majestăţii Sale. Palatul va putea fi vizitat în perioada 23 iulie - 20 septembrie.

Potrivit Casei Regale, Palatul Elisabeta va fi deschis în fiecare săptămână. Zilele pentru vizitare sunt joi, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 – 13.00 şi 14.00 -17.00. Vizita se face în grupuri mici, iar cei interesaţi se pot prezenta direct la poarta de intrare a palatului, nu au nevoie de rezervare prealabilă. Adresa Palatului Elisabeta este Şoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 Bucureşti (prin Intrarea Româneşti de lângă Muzeul Satului).

Accesul se va face pe bază de bilete de intrare - pentru copii, studenţi şi pensionari 20 de lei, iar pentru adulţi - 40 de lei.

Sumele rezultate din vânzarea biletelor vor fi folosite de Asociaţia Casa Majestăţii Sale exclusiv pentru proiecte cu caracter social şi de educaţie.

Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro cu data, ora şi numărul de participanţi, cu menţiunea dacă se doreşte asigurarea unui ghid exclusiv şi, eventual, dacă prezentarea Palatului Elisabeta trebuie să fie făcută în limbile engleză sau franceză.

Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză sunt 160 de lei/grup, tariful pentru fotografieri profesionale: 1.000 de lei/oră, iar pentru filmare profesională - 2.500 de lei/oră.

Vizitatorii vor avea acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare.

De asemenea, se vor putea vizita Platforma cu Lei şi grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party şi unde se află "Memorialul Copacilor", care cuprinde arbori plantaţi de personalităţile regale şi şefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Vor fi expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile, precum şi masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.