Național Ultima oră
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de 16 ani, pot primi indemnizaţie de şomaj timp de 6 luni
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de 16 ani, pot primi indemnizaţie de şomaj timp de 6 luni
14/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, comunică Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), conform Digi24.

Beneficiarii acestui tip de indemnizaţie trebuie să se înregistreze la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit AMOFM, indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la Agenţiile Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM), ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt:

-actul de identitate

-actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii

-declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate - tipizat disponibil pe website-ul: www.anofm.ro

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.