Național Cultură Life Ultima oră
Principesa Maria a României împlinește astăzi 56 de ani
Principesa Maria a României împlinește astăzi 56 de ani
13/07/2020 ⋅ 1 comentarii

Principesa Maria a României, cea mai tânără dintre principesele României, împlinește astăzi 56 de ani. 

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Principesa a venit pe lume în absența tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. 

Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost sora ei mai mare, Majestatea Sa Margareta.

Principesa Maria a locuit și a studiat în Elveția, apoi a petrecut o mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A mai lucrat, de asemenea, în domeniul relațiilor publice la New York,   în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară, mai ales la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Principesa Maria a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Regele Mihai I și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, cu ocazia zilei de 10 Mai.  

Astfel, pe data de 7 mai 2014, seara, Custodele Coroanei a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria. După ceremonie, a avut loc un dineu în onoarea sărbătoritei. La ceremonie și dineu au luat parte Principele Radu și personalități din autoritatea politică, mediul academic și societatea civilă.

În toamna anului 2014, Custodele Coroanei a cerut surorii sale să se mute definitive în România. În ianuarie 2015, Principesa Maria s-a mutat la București.

Principesa Maria are o activitate publică susținută. Alteța Sa Regală reprezintă pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în diverse ocazii, în București, în comunități din țară și din Republica Moldova și în străinătate. Alteța Sa Regală este, totodată, implicată în nume propriu în diverse proiecte cu caracter social, medical, educațional și civic.

Principesa Maria a acordat, din 2015 încoace, Înaltul Patronaj Congresului Societății Române de Rinologie, Organizației Umanitare Concordia, Programului Național Patrula de Reciclare, Expoziției Chinologice internaționale de la Alba Iulia, Salonului Calului (Clubul Equestria), Festivalulului Internațional de Ceramică de la Cluj (Caolin) și Federației Române de Badminton.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

13.07.2020 17:50
Rodica
La multi ani, multa sanatate si putere de a face cate ceva pt. poporul roman!