Național Cultură Ultima oră
Palatul Elisabeta își deschide porțile pentru vizitatori
Palatul Elisabeta își deschide porțile pentru vizitatori
10/07/2020 ⋅ 0 comentarii

În cursul lunilor iulie-septembrie 2020, Palatul Elisabeta își va deschide porțile pentru vizitatori. Asociația Casa Majestății Sale va inaugura proiectul intitulat „Expoziția Regală Palatul Elisabeta”, care va permite grupurilor de vizitatori accesul în sălile cu caracter public ale palatului: Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii vor avea acces în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Vor fi expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare istorice a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, precum și masa din Sufrageria Mare, așa cum este pregătită pentru dineurile oficiale.

Biroul de Presă va reveni curând cu detalii legate de modalitatea de înscriere pentru vizitare, orele și zilele de acces, precum și alte detalii administrative.

Expoziția Regală Palatul Elisabeta va avea caracter permanent, dar numai în anumite perioade ale anului. Toate acestea vor fi anunțate din timp pe paginile regale Internet.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.