Național Ultima oră
Principele Nicolae și Tibi Ușeriu, ambasadori și voluntari în proiectul Via Transilvanica. Bornele distribuite, ”pietre de hotar ale drumului care unește”
Principele Nicolae și Tibi Ușeriu, ambasadori și voluntari în proiectul Via Transilvanica. Bornele distribuite, ”pietre de hotar ale drumului care unește”
10/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Proiectul „Via Transilvanica” a derulat în cursul acestei săptămâni o etapă importantă la nivelul județului Mureș, prin predarea celor 94 de borne către comunele Brâncovenești, Ideciu de Jos, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Chiheru de Jos, Eremitu și Sovata.

Bucuria unui astfel de moment a fost cu atât mai mare cu cât ambasadorii acestui proiect, Principele Nicolae și Tiberiu Ușeriu, au îndeplinit cu mare drag și rolul de voluntari. 

”Predarea bornelor în comunitățile unde urmează să își facă datoria de a călăzui viitorii drumeți o vedem ca simbolul legăturii dintre toți cei care au facut posibil ca acest proiect să poată fi visat și cei care vor trece pe acest drum sau vor beneficia de pe urma lui. Sunt pietrele de hotar ale drumului care unește”, spun reprezentanții Tășuleasa Social. 

Că acest este unul foarte important și plin de emoție pentru familia Tășuleasa o spun chiar ei: ”Toate etapele construcției acestui traseu sunt importante și implicit, bornele devin un soi de vestitori ai progresului nostru. Ajungem la un moment foarte emoționant pentru noi atunci când ele pleacă din campusul Tășuleasa, sunt predate primarilor din comunitățile prin care trece drumul nostru, iar ei împreuna cu ajutoarele lor fac eforturi mari pentru ca ele să fie montate. Ne despărțim cu greu de ele tocmai pentru că le încărcăm de toată pasiunea și emoția de care suntem în stare. Nostalgia plecării lor din campusul Tășu este acoperită doar de bucuria că ele vor sta de strajă, speram noi, sute de ani de acum încolo, pe acest drum al nostru tuturor”. 

În data de 12 iunie, Via Transilvanica, a împlinit doi ani. 


 Foto: Tășuleasa Social


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.