Național Sănătate Ultima oră Externe
O româncă, simbol național în Marea Britanie în lupta anti-Covid. ”Este un exemplu strălucitor al profesiei sale”
O româncă, simbol național în Marea Britanie în lupta anti-Covid. ”Este un exemplu strălucitor al profesiei sale”
08/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Sistemul britanic public de sănătate, National Health Service (NHS), aflat la 72 de ani de existență, a selecționat-o pe Claudia Anghel, o moașă din Călărași care acum lucrează la Coventry, să fie imaginea publică a acestei organizații foarte apreciate de britanici.

Din întreg sistemul public de sănătate din UK, alături de Claudia au fost aleși încă 11 angajați, între care un paramedic, un dispecer de la serviciul de urgență, o asistentă de pe ATI, un medic specialist ATI, oameni aflați toți în primie linie în lupta anti-Covid.

NHS a apelat la un fotograf celebru în Marea Britanie, John Rankin, pentru a face cele 12 portrete ale unor angajați din diferite domenii medicale. 

Imaginea moașei din România va apărea în întreaga Marea Britanie pe panouri publicitare și în stații de autobuz.

”Moașa Claudia Anghel de la Spitalul Universitar Coventry și Warwickshire a spus că „chiar și în vremuri provocatoare a fi moașă este despre viață și bucurie” (...) Desigur, suntem preocupați, dar suntem și puternici”, a relatat BBC. 

Claudia Anghel a ajuns singură în Marea Britanie în 2011, la 38 de ani, iar drumul până la ceea ce a ajuns astăzi nu a fost deloc ușor. 

O publicație din Coventry a explicat de ce Claudia a fost selectată pentru a fi imaginea NHS: ”Claudia, coordonator al Muncii la UHCW, a contribuit la punerea în practică a unor măsuri vitale noi în secțiile de maternitate pentru a oferi îngrijiri sigure mămicilor, bebelușilor și familiilor lor, într-un moment stresant și incert. Șefii ei au descris-o ca pe un „exemplu strălucitor” al profesiei sale”.


Foto: Facebook

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.