Național Religie Life Ultima oră
Bisericile de lemn din Ţara Maramureşului vor putea fi vizitate virtual
Bisericile de lemn din Ţara Maramureşului vor putea fi vizitate virtual
05/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Peste 30 de biserici de lemn din Ţara Maramureşului vor putea fi vizitate online, începând cu luna noiembrie, pe portalul culturamm.ro, conform basilica.ro

Proiectul „Biserici de lemn din Țara Maramureșului. Tururi Virtuale” a fost demarat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Dintre cele 32 lăcaşuri de cult, 31 sunt monumente istorice de valoare națională sau universală, iar cinci sunt incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Bârsana, Budești Josani, Desești, Ieud Deal și Poienile Izei.

Proiectul are ca obiectiv promovarea patrimoniul cultural material al județului, bisericile din Ţara Maramureşului „având încrustate în lemn secole de istorie”.

Pentru fiecare monument istoric inclus în proiect, vor fi realizate tururi virtuale, cu diferite „puncte de staţie” – puncte de rotire 360 grade, cu scopul de a promova obiectivele culturale şi religioase într-un mod atractiv și actual.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.