Din Arad Religie Ultima oră
Catedrala Veche din Cetatea Aradului are un nou slujitor
Catedrala Veche din Cetatea Aradului are un nou slujitor
04/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Tinda catedralei ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Cetatea Aradului a adunat în ziua de prăznuire a Sfântului Andrei Criteanul și a Sfintei Cuvioase Marta, credincioși, preoți și diaconi în împreună-rugăciune la Liturghia Arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

S-au adunat în împreună-rugăciune, dar și emoție, pentru că astăzi, pe lângă obișnuita bucurie a unei astfel de întâlniri, Preasfinția Sa a prezentat credincioșilor pe noul slujitor al Catedralei Vechi. Este vorba de Părintele Gabriel Streulea, dirijor al Corului psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin”, inspector eparhial misionar în cadrul Centrului Eparhial, fost preot paroh în Șilindia și coordonator al Cercului misionar Târnova, Protopopiatul Ineu.

Tot astăzi, în cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul arădean l-a hirotonit pe tânărul Daniel-Constantin Sbârcea întru diacon, acesta urmând a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Agrișu Mic din Protopopiatul Ineu.

La începutul noului drum pus în slujba Lui Dumnezeu și a semenilor, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul i-a felicitat pe cei doi tineri slujitori, vorbindu-le totodată celor prezenți despre Taina Preoției, importanța activităților cu tinerii de toate vârstele în parohie și binecuvântarea unei astfel de misiuni în mijlocul celor care le-au fost rânduiți spre părintească grijă și păstorire. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.