Național Ultima oră
Astăzi de împlinesc 160 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata României moderne
Astăzi de împlinesc 160 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata României moderne
01/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 1 iulie 2020, se împlinesc 160 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata României moderne. 

Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” a sărbătorit printr-o ceremonie în cadrul căreia Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a decorat Drapelul de luptă al unității cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Comandor”, cu însemn de pace, pentru militari, conferit de Președintele României, și a acordat distincţii militare personalului brigăzii, informează reprezentanții MApN. 

De asemenea, la activitate a participat generalul-maior Vasile Toader, locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării.

Manifestarea festivă a înregistrat și o premieră, și anume, intonarea Imnului Brigăzii 30 Gardă, o compoziție a șefului Muzicii Militare a brigăzii, colonelul Mihai Florian.

La finalul ceremoniei, militarii Detașamentului de Drill-Team al Marii Unități au prezentat un exerciţiu demonstrativ de mânuirea a carabinei, care a devenit un adevarat brand al unității.

 

Foto: Laurențiu Turoi

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.