Național Life Ultima oră
Bujorii de munte, protejați prin lege! Ce amendă riscă femeia fotografiată după ce a rupt o tufă
Bujorii de munte, protejați prin lege! Ce amendă riscă femeia fotografiată după ce a rupt o tufă
01/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Zilele trecute, o femeie a fost fotografiată având în mână o tufă cu bujori de munte, cu rădăcină. Aceasta poate fi amendată, conform unei declarații a secretarului de stat Iuliana Stana pentru Digi24, în baza imaginii, imediat ce va fi identificată.

Amenzile variază între 3.000 și 5000 de lei.

Salvamont Argeş a postat pe Facebook un mesaj foarte dur la adresa femeii.

„Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat... În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxică", se arată în postare.

Cum cazul nu este unul singular, secretarul de stat a făcut un apel ca cei care observă persoane care fac astfel de fapte, să le sesizeze, ca ele să fie pedepsite.

Bujorul de munte este o specie protejată în România, iar apariţia acestor superbe flori este foarte rară.  

Foto: Salvamont Argeș

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.