Național Ultima oră
Strada pe care disidenta anticomunistă Doina Cornea și-a petrecut cea mai mare parte a vieţii îi va purta numele
Strada pe care disidenta anticomunistă Doina Cornea și-a petrecut cea mai mare parte a vieţii îi va purta numele
30/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Strada pe care Doina Cornea, cunoscuta disidentă anticomunistă, a trăit până la decesul său, din mai 2018, îi va purta numele.  Astfel, Strada Alba Iulia, din Cluj-Napoca, se va numi ”Doina Cornea”.

Redenumirea străzii Alba Iulia, aflată în proximitatea zonei centrale, în cinstea Doinei Cornea are aviz favorabil atât din partea Comisiei pentru învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă, cât și din partea Comisiei județene de atribuire de denumiri Cluj, astfel încât doar votul consilierilor locali mai lipsește ca întregul demers să prindă contur,  informează Monitorul de Cluj. 

Propunerea a venit din partea primarului Emil Boc, ca un omagiu adus vieții disidentei.

”Am înaintat propunerea ca strada Alba Iulia să fie schimbată în strada Doina Cornea, acolo unde este viitoarea Casă Memorială Doina Cornea, ca o formă de respect pentru un om al României și un suflet drag al țării acesteia, care a avut curajul pe care mulți români nu l-au avut în vremurile acelea complicate din perioada comunismului. Este o formă minimă de respect pe care orașul o poate aduce pentru Doina Cornea”, a declarat Emil Boc, la începutul lunii mai.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.