Național Cultură Ultima oră
Săptămâna Octavian Cotescu. Actorul, omagiat online la Teatrul ”Bulandra”
Săptămâna Octavian Cotescu. Actorul, omagiat online la Teatrul ”Bulandra”
30/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Teatrul "Bulandra" dedică săptămâna 29 iunie - 5 iulie actorului Octavian Cotescu, fidel instituţiei timp de 30 de ani, şi anunţă că va transmite, vineri, spectacolul "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller, în regia Sanda Manu.

"De-a lungul anilor, la Teatrul 'Lucia Sturdza Bulandra' au jucat cei mai mari actori ai scenei româneşti şi au montat regizori care au înnoit şi schimbat perspectiva asupra teatrului. În tot acest răstimp, publicul teatrului s-a format şi fidelizat. Ca un semn de recunoştinţă pentru cei care au revenit mereu în sala de spectacol şi pentru a aduce un omagiu unui actor care a adus zâmbetul pe feţele multor spectatori, dedicăm săptămâna 29 iunie - 5 iulie actorului Octavian Cotescu. Astfel, în perioada menţionată se vor posta pe pagina oficială de Facebook fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Octavian Cotescu, actor al Teatrului "Bulandra" timp de trei decenii", informează Teatrul Bulandra într-un comunicat transmis Agerpres.

Totodată, teatrul va continua difuzarea spectacolelor online pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro şi va transmite, vineri, "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller, regia Sanda Manu (1977), unul dintre spectacolele de succes în care a jucat Octavian Cotescu şi care face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Artist cu o multitudine de culori şi nuanţe interpretative, Octavian Cotescu a realizat, la "Bulandra", roluri memorabile în spectacole de răsunet precum Gogu din "Proştii sub clar de lună" de Theodor Mazilu, regia Lucian Pintilie; El din "Nu sunt Turnul Eiffel" de Ecaternia Oproiu, regia Valeriu Moisescu; Nae Caţavencu din "O scrisoare pierdută" de I.L.: Caragiale, regia Liviu Ciulei; Prof. Stravinski din "Maestrul şi Margareta", regia Cătălina Buzoianu; Tartuffe din "Tartuffe" de Moliere, regia Alexandru Tocilescu ş.a.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.