Național Religie Ultima oră
Ziua de 16 august, declarată ca Zi naţională pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor
Ziua de 16 august, declarată ca Zi naţională pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor
27/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

 În această zi vor fi iluminate în roșu, între orele 20.00-24.00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf din București și Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

"Se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor. În semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi astăzi creştinii în lume, se iluminează în roşu, între orele 20.00 – 24.00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvenul, sediile autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia. Cu prilejul acestei zile se pot organiza manifestări publice şi pot avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfăşoară evenimente comemorative autorizate, conform legii", se arată în proiect, conform Agerpres. 

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul Daniel Gheorghe, afirmă în expunerea de motive că intenția a fost aceea de a informa publicul, inclusiv tinerii, despre rolul creștinismului în istoria României și despre natura și amploarea persecuției creștine, care continuă și în prezent. 

El speră ca legea să încurajeze creștinii să-și apere dreptul de a-și practica credința fără frică sau obstrucție.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.