Religie Ultima oră Externe
Arheologii din Turcia caută mormântul Sfântului Vlasie
Arheologii din Turcia caută mormântul Sfântului Vlasie
25/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Arheologii din Turcia fac săpături în căutarea mormântului Sfântului Vlasie, Episcopul Sevastei, martirizat la începutul secolului al IV-lea.

În provincia Sivas din Turcia se fac săpături pentru găsirea mormântului Sfântului Vlasie, conform Daily Sabah, citat de Basilica.

Biserica Ortodoxă îl cinstește pe sfânt la data de 11 februarie.

Cunoscut și în Occident sub numele de Blaise, Blazey, sau Vlas, sfântul a trăit în timpul prigoanei împăraților Dioclețian (284-305) și Liciniu (307-323). Tradiția spune că ar fi primit episcopia chiar din mâinile fostului ierarh local, Sfântului Eustratie, când acesta era închis pentru credință și urma să fie martirizat. Când a fost ridicat de ostași pentru a fi dus la chinuri, i-a binecuvântat, mergând cu bucurie. Martiriul lui a avut loc în anul 316, alături de șapte femei creștine și doi copii ai acestora.

Sfântul Vlasie este considerat protectorul femeilor gravide, al animalelor domestice și vindecătorul bolilor de gât.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.