Life Ultima oră
Romică, cel mai tânăr membru al Rezervației de zimbri din Hațeg
Romică, cel mai tânăr membru al Rezervației de zimbri din Hațeg
25/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Rezervația de zimbri din Hațeg are un nou membru. Romică are doar 11 zile și a devenit noua atracție a rezervației. 

”Romică a împlinit azi (n.r., miercuri) 10 zile și poate fi văzut în rezervația de zimbri Haţeg-Slivuţ, acolo unde este îngrijit cu multă dragoste de mama lui – Spider Woman şi este protejat de toţi membrii turmei”, au anunțat reprezentanții Direcției Silvice Hunedoara. 

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul (Bison bonasus).

Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 și 640 kg.  Părul gri-maroniu, mai mare în partea din față a corpului. Ca și la alte ierbivore, hrănirea ocupă între 50 și 80% din zi.

Zimbrul a fost reintrodus acum șase decenii în fauna țării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.

Foto: Romsilva

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.