Național Ultima oră
Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, distins cu Crucea Patriarhală
Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, distins cu Crucea Patriarhală
25/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, a fost distins cu Crucea Patriarhală, informează Ziarul Lumina.

Cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române i-a fost oferită bucureşteanului Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani și 7 luni, „pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”.

Crucea Patriarhală şi diploma care o însoţeşte i-au fost înmânate de o echipă a Ziarului Lumina, condusă de Părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal şi director al publicaţiei, prin intermediul strănepoatei bărbatului, Sofi Alexandrescu, şi a tatălui ei, care au intrat în locuinţa acestuia.

Dumitru Comănescu s-a născut la 8 noiembrie 1908 în Proviţa de Jos, comuna Drăgănesa, Prahova, iar în timpul vieții s-a remarcat ca unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipol al lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

„Dragii mei, iată o instituție românească care respectă senectutea: Biserica Ortodoxă Română! Am bucuria nemărginită de a fi decorat cu «Crucea Patriarhală» de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un creștin ortodox mirean. Și pentru aceasta vă mulțumesc cu recunoștință!”, a fost mesajul de mulțumire transmis de Dumitru Comănescu prin intermediul rudelor.

Strănepoata acestuia a înregistrat un testimonial în care mulțumește Bisericii în numele lui și al întregii familii.


 Foto: Ziarul Lumina

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.