Național Religie Ultima oră
Moaștele Mitropolitului Grigorie Dascălu au fost scoase pentru prima dată în procesiune
Moaștele Mitropolitului Grigorie Dascălu au fost scoase pentru prima dată în procesiune
22/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălu au fost scoase pentru prima dată în procesiune. În aceeași procesiune au fost scoase Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și moaștele Sfântului Mare Mucenic Artemie.

Evenimentul, conform Basilica, a fost organizat de Protopopiatul Ilfov Nord în colaborare cu Mănăstirile Căldărușani și Sitaru.

Procesiunea, intitulată Călători cu Sfinții spre Hristos, a parcurs 162 km, cu opriri în 17 localități: Nuci, Gruiu, Ghermănești, Periș, Balotești, Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Otopeni, Tunari, Ștefăneștii de Jos, Voluntari, Afumați, Petrăchioaia, Gagu, Dascălu și Moara Vlăsiei. 

„Anul acesta, poporul trece printr-o perioadă de încercare. Cu ajutorul lui Dumnezeu, astăzi realizăm această procesiune istorică, în nădejdea că, prin mijlocirea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, poporul va fi izbăvit de boală”, a declarant, conform aceleiași surse, părintele Cristian Burcea. 

În mai multe localități, cortegiul a făcut scurte opriri pentru rugăciune, preoții cerând izbăvirea de epidemie și ploi liniștite și roditoare, rostind totodată și ectenii pentru luminarea tinerilor la examene.

Starețul Mănăstirii Căldărușani, Arhimandritul Lavrentie Gâță, a menționat că este pentru prima dată când moaștele sfântului mitropolit ies din mănăstire, iar Icoana Maicii Domnului a mai fost purtată într-o scurtă procesiune cu 15 ani în urmă, când a fost o secetă cumplită.


Foto: basilica.ro

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.