Național Ultima oră
Peste 500 de copii, ajutați de Fundația Regală Margareta a României să aibă acces la educația online
Peste 500 de copii, ajutați de Fundația Regală Margareta a României să aibă acces la educația online
03/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Fundaţia Regală Margareta a României a oferit echipamente, internet şi proiecte online unui număr de peste 500 de copii săraci pentru a avea acces la educaţie în perioada izolării sociale şi a preveni abandonul şcolar, a anunţat Familia Regală a României.

"În perioada izolării sociale, mulţi copii din mediul rural şi din familii sărace au pierdut legătura cu şcoala, cu profesorii şi colegii lor, inclusiv gustarea sau masa pe care o primeau la şcoală sau la centrele unde mergeau după şcoală. Tot în acest context, multe familii şi-au pierdut şi sursa de venit, condiţiile lor de viaţă devenind astfel din ce în ce mai dificile. Reconectarea cu şcoala a copiilor susţinuţi prin proiecte sociale a fost o prioritate pentru Fundaţia Regală Margareta a României, care a oferit echipamente, internet şi proiecte online unui număr de peste 500 de copii", se arată într-un comunicat postat pe Facebook.

Copiii care au primit ajutor sunt din Bucureşti, Bacău, Cluj Napoca, Galaţi, Turnu Măgurele, Târgu Neamţ şi localităţile Nicoreşti (Galaţi), Nicolae Bălcescu (Bacău), Cumpăna (Constanţa), Marculeşti (Ialomiţa), Cenade (Alba), Firiza (Maramureş), Zurbaua (Ilfov) şi Reteag (Bistriţa).

"Bursele sociale au fost oferite ca sprijin financiar prin Fondul Special pentru Copii, pentru acoperirea nevoilor imediate ale familiilor cu situaţii precare. În mediu rural, copiii care nu aveau echipamente sau conexiune online, au fost dotaţi cu 350 de tabele şi cartele de internet. Coordonatorii centrelor sociale de tip 'Şcoala după şcoală' au fost pregătiţi pentru a folosi platforma educaţională 'Şcoala din Valiză', prin proiectul 'Investiţie în Mediul Rural'. Iar în spaţiul virtual al Centrului 'Generaţii' din Sectorul 6, cei 50 de copii au continuat meditaţiile individuale, cluburile de engleză, bune maniere, jocuri interactive, lectură, fabule sau comunicare", precizează Familia Regală.

De-a lungul a 30 de ani de activitate, Fundaţia Regală Margareta a României a susţinut educaţia copiilor defavorizaţi şi a oferit şansa unei vieţi mai bune pentru 30.000 de copii din peste 4.900 de familii. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.