Din Arad Ultima oră
Acces restricționat în zona Parcului Europa din municipiu! Muniție din Al Doilea Război Mondial, găsită pe malul Mureșului
Acces restricționat în zona Parcului Europa din municipiu! Muniție din Al Doilea Război Mondial, găsită pe malul Mureșului
19/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Muniție din Al Doilea Război Mondial, găsită pe malul Mureșului.

În cursul zile de ieri, în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat pe malul Mureșului în zona Parcului Europa, unde doi minori au găsit pe malul râului două tuburi de cartușe. 

Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 cartușe de Infanterie diferite calibre și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de Al II lea Război Mondial. Grenada de mână defensivă, îngropată jumătatea în pământ nu are cuiul de siguranță și prezintă pericol la ridicare. 

A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice de la ISU ALBA. Pe timpul nopții zona a fost delimitata și păzită de către politie. În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică luat decizia asigurării zonei, extragerea grenadei din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m.

 Operațiunea este în desfășurare. 

Foto: ISU Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.