Național Cultură Ultima oră
Corina Untilă, fosta președintă a Asociației ”17 Decembrie a Răniților si Familiilor Îndoliate din Revoluția din 1989”, a murit la doar 48 de ani
Corina Untilă, fosta președintă a Asociației ”17 Decembrie a Răniților si Familiilor Îndoliate din Revoluția din 1989”, a murit la doar 48 de ani
19/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Corina Untilă, fosta președintă a Asociației 17 Decembrie 1989 Timișoara, a răniților și urmașilor celor decedați în revoluție, a încetat din viață la 48 ani.

În 17 decembrie 1989, la doar 18 ani, Corina Untilă a fost împușcată când se afla în coloana de manifestanți care se îndrepta spre podul Decebal din Timișoara. Alături de alți manifestanți dorea să ajungă la sediul Securității unde erau mai mulți timișoreni arestați și urmau să fie împușcați. 

În calitate de președintă a Asociației ”17 Decembrie”, Corina Untilă a contribuit la editarea cărții ”Libertate te iubim, ori învingem ori murim!”.  În carte este cuprinsă și relatarea ei despre ce a trăit în zilele revoluției, atât între manifestanți cât și la spital.

”Cu o luna înainte să rememorăm momentul în care am fost împușcați pe Podul Decebal, o supraviețuitoare dar și o luptătoare, Corina Untilă, s-a înălțat la ceruri. Acum aproape 30 de ani avea 18 și era în coloana care se îndrepta spre miliție pentru a cere eliberarea celor arestați cu o seară înainte. Odihnește-te în pace!”, a transmis Adrian Kali, colegul și prietenul său.

Înmormântarea va fi astăzi, 19 noiembrie, la ora 13:00, în Cimitirul Rusu Șirianu, Timișoara.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.