Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss Ultima oră
Din Bucătăria Lui Eliss. Piept de pui în marinadă de kiwi și căpșuni cu garnitură de cușcuș cu legume
Din Bucătăria Lui Eliss. Piept de pui în marinadă de kiwi și căpșuni cu garnitură de cușcuș cu legume
23/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, din nou! Inspirată de o persoană apropiată, am conceput rețeta de astăzi aducând un element nou, inexistent în rețeta inițială care mi-a fost gătită: căpșunile. Se găsesc peste tot, cu prețuri decente și pot fi un ingredient inedit într-o rețetă care să nu fie desert. 

Cuscusul cu legume în aluat l-am cumpărat din piață, de la producători locali. E o garnitură care se pliază perfect pe tipul de carne ales: puiul. Principalul ingredient este răbdarea, precum a fost și în rețeta anterioară, pe care dacă ați încercat-o, aștept să îmi spuneți cum a fost rezultatul. 

Ingrediente:

-200 g cuscus cu ou sau cu legume în aluat

-20 g unt

-o ceapă medie 

-30 g parmesan ras

-5 căpșuni mari

-1 kiwi

-250 g piept de pui

-o lingură miere

-puțin ghimbir proaspăt ras

-5 căței usturoi

-1 ardei chilli 

-câteva frunze de țelină, busuioc, leuștean

-sucul de la un sfert de lămâie

-sare, piper 

Mod de preparare:


Căpșunile se mixează împreună cu kiwiul și se toarnă piureul într-o caserolă unde adăugăm pieptul de pui, ardeiul iute tocat, frunzele de ierburi aromatice tocate grosier, mierea, ghimbirul, sucul de lămâie, sare și piper după gust. Nu puneți încă etichetă aromei finale, pentru că prin preparare termică, aceasta se va dezvolta într-un gust excepțional. Se lasă puiul pentru 30 de minute în marinadă. Între timp, tocăm ceapa cubulețe, și o călim 2-3 minute în unt, adăugând cuscusul și călindu-l 2 minute, la foc mediu spre mic, împreună cu ceapa. 

Se adaugă treptat câte 30 ml apă, până scade, de 3 ori – 90 ml apă în total. După 5 minute maxim de fierbere, se adaugă în cuscus parmesanul, oprim focul, amestecăm și condimentăm după gust cu sare și piper (de preferință, proaspăt măcinat, pentru a vă bucura de reala aromă a piperului). 

Puteți pregăti cuscusul în timp ce pregătiți și puiul. Acesta se pune pur și simplu într-o tigaie cu pereții înalți sau o crăticioară, la foc mediu, timp de aproximativ o oră, amestecând periodic și întorcând puiul pe toate părțile pentru a se carameliza. La început pare totul doar un sos lichid dar dacă aveți, cum spuneam la început, răbdare, veți asista practic la un proces de transformare al ingredientelor, pe care îl puteți gusta. Se servește puiul alături de garnitura de cuscus. Simplu dar de efect, vorba aceea. 

Weekend liniștit și poftă bună, până sâmbăta viitoare! 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.