Național Ultima oră Externe
Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia
Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia
21/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Autorităţile de la Atena au anunţat lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, pe listă figurând şi România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com, potrivit Agerpres.

Planul „Repornirea turismului” precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”, iar aceștia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Grecia a întocmit o listă de 19 ţări, unde datele epidemiologice sunt „bune”, care vor putea trimite turişti din 15 iunie.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia

Cipru

Israel

China

Japonia

Australia

Norvegia

Danemarca

Austria

Bulgaria

Serbia

România

Albania

Macedonia de Nord

Bosnia și Herțegovina

Croația

Polonia

Ungaria

Slovacia

Cehia

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.