Național Cultură Ultima oră
Săptămână dedicată actriței Mariana Mihuț, la Teatrul Bulandra
Săptămână dedicată actriței Mariana Mihuț, la Teatrul Bulandra
18/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Teatrul Bulandra dedică săptămâna 18 - 24 mai actriţei Mariana Mihuţ, informează un comunicat de presă al instituţiei transmis, luni, Agerpres..

”Pe marii actori îi asociezi mereu unui teatru, unui loc în care şi-au desfăşurat mare parte din activitatea artistică, unde s-au afirmat. Se zice, de asemenea, că omul sfinţeşte locul... Marina Mihuţ este unul dintre aceştia, în plus, şi-a dorit mereu să lucreze cu regizori care 'o pun la treabă' şi a ţinut să se dedice cu tot sufletul unui singur spaţiu, teatrului în care a găsit echipa de actori şi regizorii alături de care se putea autodepăşi - Teatrul 'Bulandra”, se arată în comunicat.

Pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro şi www.smartradio.ro vor fi prezentate, miercuri şi vineri, spectacolele "Sorry" de Aleksandr Galin, regia Yuri Kordonsky, şi "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, regia Liviu Ciulei.

De asemenea, vor fi postate pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Bulandra fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Mariana Mihuţ.

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Mariana Mihuţ a jucat la Teatrul "Bulandra" în peste 30 de producţii. A început cu "Mincinosul" de Carlo Goldoni, alături de regizoarea Sanda Manu, şi a continuat cu Alexandru Bocăneţ, Lucian Pintilie, Moni Ghelerter, Liviu Ciulei, Cătălina Buzoianu, Valeriu Moisescu, Silviu Purcărete, Yuriy Kordonskiy. A făcut parte din trupa de elită a "Bulandrei" şi, mai mult decât orice, a învăţat şi trăit lecţia de teatru numită Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie, menţionează sursa citată.

 

Foto: romaniaregala.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.