Național Ultima oră
În urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand înființa Diviziunea Contratorpiloarelor, precursoarea Flotilei 56 Fregate de astăzi
În urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand înființa Diviziunea Contratorpiloarelor, precursoarea Flotilei 56 Fregate de astăzi
15/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Marinarii militari din Forțele Navale sărbătoresc astăzi, 15 mai, împlinirea a 100 de ani de când, prin Înaltul Decret Regal nr. 2256 din 15 mai 1920, a fost înființată Diviziunea Contratorpiloarelor, precursoarea Flotilei 56 Fregate de astăzi.

Flotila 56 Fregate împlinește astăzi 100 de ani de existență și este o mare unitate de nivel tactic, subordonată Comandamentului Flotei, fiind alcătuită din fregatele „Regele Ferdinand”, „Regina Maria” „Mărășești”, Nava Școală de Suport Logistic pentru Fregate "Constanța" și Grupul de Elicoptere. Aceasta este considerată unitatea care deține cea mai mare forță navală pusă în slujba apărării litoralului românesc și, totodată, a intereselor naționale oriunde pe mările și oceanele lumii, conform Forțelor Navale Române. 

În aceeași zi și în baza aceluiași document, s-a înființat și Escadrila de Hidroplane, predecesoarea Grupului 256 Elicoptere. 

La mulți ani și bun cart înainte!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.