Național Cultură Ultima oră
”Conferința de Pace de la Paris (1919-1920)”, prezentată într-o expoziție online la Muzeul Național Cotroceni
”Conferința de Pace de la Paris (1919-1920)”, prezentată într-o expoziție online la Muzeul Național Cotroceni
15/05/2020 ⋅ 0 comentarii

O expoziţie online dedicată conferinţei de Pace de la Paris (1919-1920), care îşi propune să ofere publicului o călătorie virtuală în perioada în care s-au dezbătut problemele organizării lumii după prima conflagraţie mondială, va fi prezentată, începând de sâmbătă, pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni.

"Anul 1919 a fost unul crucial pentru România şi familia regală, iar Muzeul Naţional Cotroceni a ales să marcheze acest moment ca parte esenţială a misiunii educative pe care instituţia o urmăreşte, dar şi a interesului faţă de patrimoniul cultural. Chiar dacă anul acesta manifestările cu publicul programate pentru Noaptea Muzeelor au fost amânate pentru luna noiembrie, pe fondul crizei provocate de noul coronavirus, ne-am dorit să prezentăm această expoziţie online pentru a fi alături de public, chiar la data la care în spaţiul european şi în lume era programat acest important eveniment cultural", afirmă Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Naţional Cotroceni, potrivit unui comunicat al instituţiei muzeale transmis Agerpres.

Expoziţia cuprinde peste 25 de fotografii şi documente şi prezintă aspecte ale organizării şi funcţionării reuniunii internaţionale, solicitările formulate de România, dar şi aspectele diplomatice.

Această pagină de istorie este disponibilă atât pe site-ul muzeului, în secţiunea "Vizitare", cât şi pe pagina de Facebook.

Pentru statul român, Conferinţa de Pace a consacrat procesul de Unire petrecut în anul 1918 şi a fundamentat, la nivel juridic, frontierele şi statutul din perioada interbelică.

Foto: Facebook / MNC

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.