Național Ultima oră
România intră în Stare de Alertă, pentru 30 de zile
România intră în Stare de Alertă, pentru 30 de zile
14/05/2020 ⋅ 0 comentarii

România intră în stare de alertă pentru 30 de zile, începând cu 15 mai, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că purtarea măștii va fi obligatorie în spații închise. Este încurajată în continuare munca de acasă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să asigure măsuri de protecție, inclusiv program decalat, dacă au peste 50 de angajați.

Terasele și restaurantele rămân închise. Produse alimentare și băuturi pot fi preparate și vândute în regim de drive-in și take away, ca și până acum.

Mall-urile de peste 15.000 de metri pătrați rămân închise, cu excepția magazinelor care au funcționat și pe perioada stării de urgență.

Arafat a anunțat și prelungirea suspendării zborurilor pentru mai multe țări, pentru încă 14 zile.

Cei care sosesc în țară vor intra în izolare la domiciliu. Cei care vor să stea separați de familie sau încalcă izolarea vor intra în carantină.

Pot fi carantinate clădiri, zone sau localități. De asemenea, rămân în carantină acele localități unde nu a fost ridicată măsura.

Mai multe puncte de frontieră rămân închise, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri.

Deplasarea în afara localității va putea fi făcută doar în anumite condiții – agricultură, asistență medicală, îngrijirea unei rude, decesul unui membru de familie.

Școlile rămân închise.



Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.