Național Cultură Ultima oră
”Carmina Burana” și ”Gala Premiilor Operelor Naţionale - Ediţia Centenar” pot fi urmărite gratuit pe site-ul ONRI
”Carmina Burana” și ”Gala Premiilor Operelor Naţionale - Ediţia Centenar” pot fi urmărite gratuit pe site-ul ONRI
14/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Operei Naţionale din Iaşi informează că vor continua proiectul online pe care l-au demarat după apariţia pandemiei de coronavirus.

 La sfârşitul acestei săptămâni, pe site-ul instituției vor  fi difuzate "Carmina Burana" şi "Gala Premiilor Operelor Naţionale - Ediţia Centenar".

Potrivit comunicatului remis presei de ONRI, vineri, de la ora 18.30, va fi difuzată lucrarea vocal simfonică "Carmina Burana", de Carl Orff. Regia şi coregrafia poartă semnătura maestrului Ioan Tugearu, scenografia este semnată de Viorica Petrovici iar conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

Duminică, tot de la ora 18.30, va fi transmis un spectacol eveniment, Gala Premiilor Operelor Naţionale - Ediţia Centenar. Reprezentaţia, care a premiat performanţele artiştilor lirici români în anul 2018, a adus la Iaşi mai mulţi invitaţi speciali din străinătate: soprana Patrizia Ciofi, care a cântat pe mari scene ale lumii precum Scala din Milano, Paris Opera sau Royal Opera House din Londra, tenorul Fabio Armiliato, prezent la Metropolitan Opera House din New York şi distribuit în filmul lui Woody Allen "To Rome with love" şi soprana Chiara Giudice.

Ambele reprezentaţii pot fi urmărite gratuit.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.