Național Din Arad Social
(FOTO) Elevii Școlii ”Astra” au plantat peste 120 de puieți de stejar și pomi fructiferi în Stațiunea Moneasa
(FOTO) Elevii Școlii ”Astra” au plantat peste 120 de puieți de stejar și pomi fructiferi în Stațiunea Moneasa
15/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Școala „Astra” din Arad și Arhiepiscopia Aradului au realizat vineri, 15.11.2018, o activitate ecologică susținută de plantare de puieți de stejar și pomi fructiferi de care au beneficiat Tabăra de Tineret din Moneasa, Teatrul de Vară din Moneasa și Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moneasa. Prin implicarea directă a mai multor cadre didactice de la Școala „Astra” și prin dăruirea elevilor acestei școli s-a realizat, împreună cu personalul Taberei de Tineret și a Părinților de la Schit, o activitate de plantare a peste 120 de puieți. 

”Această activitate comună pentru „casa noastră comună” vine să arate că nu poate exista soluție genuină și durabilă la provocarea crizei ecologice și a schimbărilor climatice fără un răspuns concertat și comunitar, fără o responsabilitate împărtășită și în măsură să dea răspuns concret de ceea ce s-a făcut, fără a da prioritate solidarității și slujirii ecologiei ambientale. 

Atitudinea concretă a acestor copii care au plantat până seara puieți în stațiunea Moneasa este cu atât mai importantă cu cât tinerii sunt cei care vor trebui să înfrunte consecințele actualei crize ambientale și climatice. De aceea, solidaritatea inter-generațională (preoți și popor, profesori și elevi, părinți și copii) nu este o atitudine opțională, ci constituie o chestiune esențială de respect, responsabilitate și dreptate, din moment ce pământul pe care l-am primit aparține și generațiilor care vor veni”, a spus Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.