Național Cultură Ultima oră
Veteranul de război Ion Cioroiu, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani
Veteranul de război Ion Cioroiu, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani
11/05/2020 ⋅ 2 comentarii

Încă un veteran de război a împlinit 100 de ani. Și cum o astfel de vârstă nu poate trece neobservată, nici chiar în timp de pandemie, a fost marcată de Divizia 2 Infanterie ”Getica” și Fundația ”Mareșal Alexandru Averescu”. 

Astfel, în urmă cu o săptămână, în semn de respect și recunoștință față de veteranii de război care au apărat patria cu onoare și curaj, militarii au sărbătorit pe unul dintre veteranii județului Buzău, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. 

Colonelul (retragere) Ion Cioroiu, la 100 de ani

Aniversarea, ca majoritatea acestor adevărate întâlniri cu istoria, a fost marcată de povestiri emoționante, amintiri despre camarazi dar şi cu ororile trăite cu suferinţă şi durere în urma rănilor şi mutilărilor în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, care au lăsat răni adânci în sufletul celor care au pus, mai presus de orice, dragostea faţă de ţară, consfinţită prin însăşi jurământul pe care l-au depus ca orice militar.

Veteranul locuiește în comuna Podgoria, unde a fost primar în două mandate, fiind foarte respectat de comunitate și este printre ultimii veterani de război care mai poate povesti despre prizonierat și deportarea în Siberia, unde a muncit patru ani la minele de cărbune din lagărul de concentrare.

Onor la Veteran!


”Toate aniversările veteranilor de război au constituit ocazii dintre cele mai fericite pentru a se întâlni, măcar şi pentru câteva ore, generaţiile de ieri şi de azi ale Armatei române și de a avea posibilitatea să putem oferi un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare – Drapelul tricolor.

La ceas aniversar, militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” îi urează veteranului de război colonel (ret.) Ion Cioroiu, un adevărat reper al datoriei împlinite către ţară, al sacrificiului şi muncii de o viaţă, un trai liniştit şi puterea de a-şi duce cât mai uşor povara anilor încărcaţi de istorie, asigurându-l totodată de respectul şi preţuirea noastră”, au transmis reprezentanții Diviziei 2 Infanterie ”Getica”.

 

Foto: Divizia 2 Infanterie Getica

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

11.05.2020 21:53
Maria
Respect nemărginit!
Sănătate multă!
11.05.2020 15:50
ageamiu
La mulți ani!