Național Utile
IGSU atrage atenția cu privire la ”pericolul din timpul fermentării mustului”
IGSU atrage atenția cu privire la ”pericolul din timpul fermentării mustului”
22/10/2019 ⋅ 0 comentarii

După ce două persoane au murit și alte șase au fost găsite inconștiente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atrage atenția cu privire la ”pericolul din timpul fermentării mustului”.

”Numai în ultimele două zile, opt persoane din județele Neamț și Bacău au fost găsite inconștiente. Din nefericire, cu toate eforturilor depuse de salvatori, două persoane au decedat. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării tulburelului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, avertizează IGSU într-o postare pe Facebook.

Potrivit Poliției Române ”butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol”.

Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal”, explică IGSU.

Astfel, ”Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, adaugă IGSU.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.