Life Ultima oră
Marea Neagră și plajele de pe litoral, în plin proces de refacere. Delfinii vin tot mai aproape de mal
Marea Neagră și plajele de pe litoral, în plin proces de refacere. Delfinii vin tot mai aproape de mal
08/05/2020 ⋅ 1 comentarii

În lipsa industriei și a turiștilor care lasă multă mizerie în urmă, Marea Neagră și plajele de pe litoral sunt în plin proces de refacere, conform stirileprotv.ro.

Fauna și flora sunt la cel mai bun nivel din ultimii 25 de ani, potrivit cercetătorilor, iar semnele sunt vizibile: delfini de mari dimensiuni vin foarte aproape de mal la vânătoare de chefal, iar apa este de o claritate ieșită din comun.

Astfel, secvențe cu un delfin care s-a apropiat de mal, la vânătoare de chefali, au fost filmate în portul Constanța. Biologii pun comportamentul lui pe seama schimbărilor în bine din Marea Neagră.

Fără un trafic maritim intens, în această perioadă, apa este multă mai curată, iar flora și fauna au început să își revină.

„Noi, retrăgându-ne, am lăsat loc liber și altor specii să se bucure de mare. La Marea Neagră, acum, ecosistemele învie, reînvie, iar delfinii vin către mal să pescuiască. Nu numai delfinii, toate animalele se bucură de retragerea noastră, de faptul că le lăsăm mai mult spațiu vital. În definitiv, natura ne învață, ne-a dat o lovitură de copită, ne-a pus botniță și a zis: „Ușor, nu sunteți numai voi pe lumea asta”, a spus, conform aceleiași surse, Adrian Bâlbă, manager Delfinariul Constanța.


Credit foto: Mircea Burlacu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

10.05.2020 00:13
adrian
D-le Manager de la delfinariu, dvs aveti salariu, dar spectacole 0, daca statul nu v-ar plati vi s-ar mai parea refacerea naturii asa de spectaculoasa fara bani? Ca sincer chibiti din astia platiti de la stat e multi. Mi-as dori sa aflu parerea si a unui amarat care si-a investit toti banii in constructia vreunei case/vile pentru inchiriere si care acum nu are deloc clienti, iar pe viitor nu stie nimeni daca va avea. Iar el sa fie obligat sa traiasca din banii care ii face, sa nu fie angajat la stat, la vreun santier naval sau in vama.