Național Cultură Ultima oră
”Ambulanța pentru monumente” a câștigat Premiul European pentru Patrimoniu 2020
”Ambulanța pentru monumente” a câștigat Premiul European pentru Patrimoniu 2020
08/05/2020 ⋅ 0 comentarii

„Ambulanța pentru monumente” a câștigat Premiul Europa Nostra2020, cel mai important premiu european din domeniul patrimoniului.

Proiectul românesc a fost laureat la categoria Educație, Formare și Conștientizare, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Proiectul „Ambulanța pentru monumente” a fost lansat în 2016 pentru a contribui la salvgardarea monumentelor istorice printr-o rețea de organizații active în domeniul patrimoniului. Intervențiile sunt efectuate pe bază de voluntariat de către specialiști și studenți, cu ajutorul meșterilor calificați și cu sprijinul comunităților și al autorităților locale.

Câștigătorii premiilor au fost selectați de jurii independente compuse din experți de patrimoniu din întreaga Europă, după o evaluare atentă a candidaturilor depuse de organizații și persoane din 30 de țări europene.

 

 

Proiectul beneficiază de sprijinul Alteței Sale Regale, Prințul de Wales prin The Prince’s Foundation și Anglo Romanian Trust for Traditional Architecture. 

Foto: Facebook / Ambulanța pentru Monumente

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.