Național Ultima oră
Zumzet de albine, la colț de pandemie
Zumzet de albine, la colț de pandemie
07/05/2020 ⋅ 1 comentarii

  O pandemie și mult, poate prea mult și nejustificat zumzet de albine. Cred că unii dintre preoți nu au înțeles că Biserica și reprezentanții ei îi vrea niște ”comandanți” care ies învingători din ”războiul” cu pandemia, nu să moară în prima zi ca niște ”eroi”, lăsându-și soldații descoperiți în fața inamicului. Inamic ce se dovedește a veni la pachet cu multă dezinformare, neștiință și poate, nu în cele din urmă, și cu multă prostie. 

   Înflăcărarea unora, trecută dincolo de o decentă chibzuință, riscă a-i transforma în ”eroi” din prima zi de război care paradoxal ar plasa Biserica pe o nedreaptă imagine înfrântă și a unei retrageri în cetăți, într-o dezagreabilă dezordine. 

  Ce cred că nu s-a înțeles este faptul că Biserica cu cât de mult fizic s-a închis cu atât de mult spiritual ea s-a deschis, într-o universală îmbrățișare, nu prin cei ce s-au vrut a fi închipuiți eroi ci prin cei ce s-au poziționat firesc și fără o risipă de energie și transfigurare evident comică în lipsa unei finalități. S-a deschis prin cei care au tăcut și au făcut. 

   Am văzut și ”comandanți” și ”generali” într-un firesc dinamic, subtil contestați chiar de unii din propria ogradă, pe nedrept, în mare parte din cauza propriei lor placidități și erori de plasament social. 

    Oricât am vrea, nu putem pune semnul egal între Gigel cu o adresă pe o rețea de socializare și un preot de pe aceeași rețea. Cel din urmă reprezentând un factor de echilibru, un stâlp al cetății din care face parte și cu o responsabilitate pe care Gigel iși permite să o relativizeze, manipuleze după bunul său plac ori interes... 

   Refuz să cred că acest zumzet al unor albine dezorientate se datorează incapacității unora de a-și purta-n suflet enoriașii în lipsa lor fizică, ci mai degrabă a unei lacune datorate acestei situții ingrate în care ne aflăm și care ne-a influențat pe toți într-o oarecare măsură. 

   Mi-e teamă că cei mai înflăcărați azi, odată cu revenirea la o relativă normalitate, se vor retrage în vechea lor cochilie devenind iar cei neînțeleși, neabordabili, privind de sus, din abisul propriei lor gândiri, pândind lacomi o nouă ocazie de o simulată invadare în peisaj... trădați de rânjetul superior proiectat sfidător firescului atât de incomod pentru ei. 

   Și-n cele din urmă, tendința unora de a fura startul în ceea ce privește Patriarhia în luarea unor poziții se situează aproape geometric în sintagma ”aflarea în treabă la români” (evitând a aluneca pe o pantă manipulator conspirativă), generând o șovăială dramatic amplificată de unii…

Cui folosește?


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

07.05.2020 20:48
Larisa
Bravo! Adevarul acesta este despre albinutele harnicute foc si doar la zumzait in perioada in care sunt lockdown in stupi...🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝