Național Ultima oră
Ventilator mecanic românesc proiectat și prezentat de Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
Ventilator mecanic românesc proiectat și prezentat de Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
07/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Un ventilator mecanic românesc a fost proiectat de Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” pentru a veni în sprijinul spitalelor şi autorităţilor în lupta împotriva pandemiei. 

Premierul Ludovic Orban și miniștrii Nicolae-Ionel Ciucă, Nelu Tătaru și Virgil-Daniel Popescu au asistat, miercuri, la prezentarea acestuia la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”.

Ventilatorul mecanic este un produs românesc și a fost realizat în urma colaborării ştiinţifice dintre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, universitate politehnică de prestigiu a Ministerului Apărării Naţionale şi BlueSpace Tehnology (BST), un operator economic recunoscut în Industria Naţională de Apărare, potrivit unui comunicat al MApN.

Proiectul a demarat în urmă cu o lună, iar echipa de cadre didactice, cercetători şi studenţi doctoranzi ai Academiei au lucrat într-un ritm accelerat, pentru a răspunde cerinţelor cu care ţara noastră se confruntă în prezent.


Foto: Facebook /Daniel Petrescu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.