Național Ultima oră
Ajutor pentru românii de dincolo de Prut. Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare pleacă la Chișinău
Ajutor pentru românii de dincolo de Prut. Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare pleacă la Chișinău
06/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 pleacă miercuri dimineaţa din Piaţa Victoriei.

”În şedinţa de guvern de astăzi a fost adoptată o hotărâre de guvern, aşa cum Guvernul Orban a promis, pentru ajutor umanitar pentru Republica Moldova, pentru fraţii noştri din Basarabia, pentru a face faţă crizei răspândirii infecţiilor cu coronavirus în ţara vecină, respectiv un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, a declarat şeful Cancelariei premierului, joia trecută, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Echipamentele de protecţie trimise la Chișinău sunt formate din 3.000 de combinezoane de protecţie, 6.000 de măşti medicale, 6.000 măşti chirurgicale, 11.500 perechi mănuşi, 1.000 viziere şi 10 izolete.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.