Național Life Ultima oră
”Ocolul Pământului în 80 de specii”, în timp de pandemie. Proiect inedit al Societății Ornitologice din România
”Ocolul Pământului în 80 de specii”, în timp de pandemie. Proiect inedit al Societății Ornitologice din România
01/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Inițiativă inedită a Societății Ornitologice din România, în perioada pandemiei. Reprezentanții acesteia ne invită într-o călătorie online, ”mergând pe urmele lui Phileas Fogg, eroul lui Jules Verne,  numai că noi vom face „Ocolul Pământului în 80 de specii”, dar, ce e drept, tot în 80 de zile…” 

”Tare ne-am dori zilele acestea să călătorim sau măcar să ne planificăm viitoarele escapade. Dar cum acest lucru nu este cu putință pentru moment, asta ne accentuează și mai tare nevoia.  Începând de mâine, vom călători zilnic alături de o specie de pasăre și vom străbate aceleași țări și continente, precum îndrăgitul aventurier londonez”, anunță SOR. 

Păsările alese ne vor purta într-o călătorie geografică, culturală și ecologică, fiind o mică oglindă a zonei în care trăiesc. 

”Poate că citind despre păsările de pe plajele de la Marea Roșie, Oceanul Atlantic sau Pacific, despre modul în care oamenii locului au încorporat parade nupțiale ale păsărilor în dansurile lor sau despre păsările din metropolele lumii, ne vom simți măcar puțin în vacanță”, este mesajul reprezentaților SOR.

Călătoria propusă nu va fi axată doar pe aspectele pozitive ale vieții păsărilor ci ne va face cunoștință cu provocările cărora trebuie să le facă față acestea, iar pentru o mare parte dintre ele noi suntem responsabili.

”Acest periplu ornitologic este posibil datorită plăcerii de a călători și pasiunii pentru păsări a fotografilor care ne-au pus la dispoziție instantaneele și cărora le mulțumim. Păsările din Europa, Africa, Asia și America de Nord vă așteaptă! Puneți-vă centura de siguranță, mâine la ora 10.00 decolăm!” – este invitația de nerefuzat a SOR. 


Foto: Facebook / SOR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.