Național Ultima oră
Ultramaratonul Autism24h. Pentru prima dată în istoria competiției, participanții vor alerga în propriile locuințe
Ultramaratonul Autism24h. Pentru prima dată în istoria competiției, participanții vor alerga în propriile locuințe
30/04/2020 ⋅ 0 comentarii

În perioada 2-3 mai, se va desfășura Ultramaratonul Autism 24 de ore Marea Neagră și pentru prima dată în istoria competiţiei, evenimentul nu se va desfăşura pe plaja din staţiunea Mamaia, ci la domiciliul participanților, informează europafm.

Cei 150 de participanţi înscrişi la cursă vor alerga minim 100 de kilometri în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolaţi în casă şi care nu au posibilitatea de a-şi continua tratamentul.

Startul va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, şi va fi transmis în direct pe Facebook şi pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică la finalul celor 24 de ore de alergare.

Participanţii îşi vor putea alege traseul de alergare şi acesta poate fi: în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperişul blocului, în curtea casei şi pe orice alt traseu care îndeplineşte condiţiile legale pentru această perioadă.

Kit-ul de concurs pentru fiecare participant se va livra prin curierat la domiciliu şi va conţine medalie, mascota Autism24h şi diplomă evenimentului.

Evenimentul are scop caritabil şi urmăreşte strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie şi suport emoţional pentru copiii cu autism.

Participanţii vor avea la dispoziţie, ca la orice concurs care se respectă: număr de concurs, clasament online, medalie de finisher şi diplomă de participare.

La startul competiţiei se vor afla cei mai buni ultramaratonişti din întreaga ţară, iar la eveniment vor participa şi români din întreaga Europa care vor alerga în izolare, din: Anglia, Spania şi Italia. Un caz mai special este al profesorului de matematică Dan Toropu din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni şi apropiaţi într-un parc pe un traseu special amenajat pt eveniment.

Întregul eveniment va fi transmis online pe reţele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio amenajat special pentru acest eveniment sportiv.

Pe timpul celor 24 de ore, vor fi transmisii online din diferite locaţii ale participanţilor.

Foto: Facebook / AlergpentruAutism

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.