Național Cultură Ultima oră
Premiera spectacolului "Don Quijote" poate fi vizionată gratuit pe site-ul ONRI, de Ziua Internațională a Dansului
Premiera spectacolului "Don Quijote" poate fi vizionată gratuit pe site-ul ONRI, de Ziua Internațională a Dansului
29/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Operei Naţionale Române Iaşi au informat că vor celebra miercuri, începând de la 18.30, Ziua Internaţională a Dansului, pe site-ul instituţiei urmând să fie difuzată premiera spectacolului "Don Quijote", de Ludwig Minkus, jucată pe scena Operei în data de 17 decembrie 2015.

Potrivit unui comunicat de presă, coordonarea muzicală a reprezentaţiei poate fi urmărită gratuit pe site-ul Opera Iași şi este asigurată de Traian Ichim, coregrafia îi aparţine lui Marius Petipa, regia şi adaptarea este semnată de Ileana Iliescu, iar scenografia de Adriana Urmuzescu.

”Astăzi, 29 aprilie, întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Dansului, o sărbătoare marcată neîntrerupt din anul 1982 încoace.

Cu acest prilej, vă invităm să vizionați astăzi, de la ora 18:30, premiera spectacolului Don Quijote, de Ludwig Minkus, în coregrafia lui Marius Petipa, cu regia și adaptarea semnată de artista emerită Ileana Iliescu.

Ritmicitatea și farmecul melodic al muzicii compozitorului austriac sunt în deplină concordanță cu scenariul comic al lui Cervantes, făcând din baletul clasic Don Quijote un spectacol vibrant și plin de viață”, se arată în comunicat.

Ziua Internaţională a Dansului a fost instituită în anul 1982, pe 29 aprilie, la iniţiativa Comitetului de Dans al Institutului Internaţional de Teatru, principal partener al UNESCO privind artele spectacolului.

 Astfelfel este celebrat atât dansul, ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, francezul Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

 

Foto: captură foto ONRI

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.