Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss Ultima oră
Din Bucătăria Lui Eliss: Coaste de miel la cuptor cu garnitură de rădăcinoase și cartofi natur
Din Bucătăria Lui Eliss: Coaste de miel la cuptor cu garnitură de rădăcinoase și cartofi natur
25/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, dragi cititori! Revin, după cum am promis, cu o rețetă care să includă carne de miel marinată în tot ceea ce am menționat în rețeta anterioară : vin roșu, cognac 7 stele, ienibahar, frunze de lime, usturoi proaspăt zdrobit, ceapă roșie, roșii, cimbru, pătrunjel, mărar, tarhon -toate proaspete, ulei de struguri, piper verde boabe, sare, morcovi, țelină rădăcină, semințe coriandru. Carnea am marinat-o timp de 6 zile. Nu pot descrie în cuvinte aromele obținute iar dacă vă temeți că nu veți simți gustul de miel – ei bine, eu vă garantez că nu va fi așa. Această combinație de ingrediente nu va face altceva decât să învelească la  exterior carnea cu anumite arome, în interior pastrându-se gustul de carne de miel. 

Pentru această rețetă, 2 persoane, aveți nevoie de:

-coaste de miel

-3 morcovi

-o rădăcină pătrunjel

-o rădăcină mare de țelină

-două rădăcini păstârnac

-4 cartofi mari

-o lingură unt 

-un ardei iute verde ( eu am folosit jalapeño proaspăt)

-sare, piper

Carnea se marinează în toată ingredientele menționate anterior, recomand măcar cu 3 zile înainte să faceți acest lucru. Coastele de miel, înainte de a le găti la cuptor, le prăjim puțin într-o tigaie, cât să capete o crustă crocantă, pe ambele părți. Legumele se curăță, se taie cub și se prepară în felul următor: într-un vas de ienă sau o tavă, se pune hârtie de copt, se adaugă legumele tăiate , fără cartofi, coastele se așează deasupra și se adaugă peste o parte din baițul în care am marinat carnea, cât să nu acopere în întregime ceea ce avem în tavă. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 130 grade Celsius, pentru 30 de minute. Între timp, cartofii se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute, se scurg mai apoi de apă, se adaugă untul, sare și piper după gust. Se servesc coastele calde alături de garnitura de rădăcinoase și cartofii nnatu și felii de ardei iute.Pentru fanii carne de miel, eu zic că această rețetă vă va impresiona. Aștept să îmi spuneți dacă ați încercat-o sau ce sugestii de rețete aveți pentru sâmbăta viitoare! Până atunci, știți că vă doresc toate cele bune , sănătate și să ne recitim cu drag!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.