Life Ultima oră Externe
Grădinile japoneze, distruse din cauza coronavirusului. Autoritățile au tăiat mii de trandafiri
Grădinile japoneze, distruse din cauza coronavirusului. Autoritățile au tăiat mii de trandafiri
24/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Parcul din Saitama, din apropierea capitalei Tokyo, întreprinde acțiuni drastice pentru a îndepărta atracția principală din această perioadă a anunlui, trandafirii. Autoritățile locale din Japonia sacrifică zeci de mii de flori pentru a descuraja vizitatorii, în timp ce țara încearcă să limiteze răspânidrea infecțiilor cu coronavirus, scrie The Guardian, citat de Digi24.

Lalelele și trandafirii sunt principalele atracții în această perioadă a anului, când japonezii se bucură de ieșirea în parcurile înflorite, însă autoritățile sunt îngrijorate că festivalurile de flori ar putea deveni sursa unor noi infecții cu coronavirus. În această săptămână, muncitorii au început să taie mugurii de la aproximativ 3.000 de tufisuri în parcul Yono din Saitama, la nord de Tokyo, în încercarea de a ține departe vizitatorii.

În Sakura, un oraș situat la 50 km est de Tokyo, oficialii au distrus peste 100.000 de tulpini de lalele și au anulat festivalul anual, după ce oamenii nu au ținut cont de sfaturile autorităților și au venit să vadă florile. „Nu am avut de ales decât să luăm decizia de a tăia florile”, a declarat pentru Reuters Sakiho Kusano, un oficial din turismul local. Florile tăiate au fost însă donate grădinițelor.

Japonia a raportat joi peste 430 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a dus la un bilanț total de peste 12.000 infecții.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.