Cultură Life Ultima oră Externe
Regina Elisabeta a II-a împlinește astăzi 94 de ani
Regina Elisabeta a II-a împlinește astăzi 94 de ani
21/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Regina Marii Britanii împlinește astăzi 94 de ani. Data aniversării sale este marcată în fiecare an prin salve de tun trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei, dar şi în parcul regal al Castelului Windsor, aflat la 40 de kilometri vest de capitala ţării.

Însă în acest an, aniversarea reginei nu va fi marcată prin evenimente speciale, a declarat o sursă de la Palatul Buckingham.


Regina Elisabeta a II-a îşi va sărbători ziua de naştere într-o manieră discretă fără tradiţionalele salve de tun trase în onoarea sa, pe care suverana le consideră "nepotrivite" în plină pandemie de coronavirus, care a făcut peste 14.000 de victime în Marea Britanie, a declarat sâmbătă o sursă de la Palatul Buckingham pentru AFP, citat  de Agerpres.

"Nu vor exista salve de tun - Maiestatea Sa a dorit ca nicio măsură specială să nu fie implementată pentru a autoriza salvele de tun, deoarece nu consideră că ele ar fi potrivite în circumstanţele actuale", a dezvăluit aceeaşi sursă.

Palatul Buckingham a anunţat deja că parada militară "Trooping the Colour", organizată în fiecare an în luna iunie pentru a celebra în mod oficial ziua de naştere a reginei, nu va avea loc în 2020.

Din cauza pandemiei de COVID-19, regina Elisabeta a II-a s-a retras alături de soţul ei, prinţul Philip, la Castelul Windsor. În vârstă de 93 respectiv 98 de ani, ei fac parte di categoria de populaţie ce prezintă un risc sporit în faţa noului coronavirus.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.