Life Ultima oră
Rândunica, una dintre păsările lunii aprilie dar și ”Pasărea Anului 2020”
Rândunica, una dintre păsările lunii aprilie dar și ”Pasărea Anului 2020”
20/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Încă de la sfârșitul anului 2019, în urma unui concurs organizat, timp de o lună, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române (SOR), utilizatorii au putut vota ”Pasărea anului 2020”. Câștigătoarea: Rândunica. 

 Utilizatorii au avut atunci de ales între cinci specii propuse de SOR: rândunica, barza albă, pelicanul creț, gâsca cu gât roșu și codalbul. 

Astăzi, Societatea Ornitologică din România, a adus-o din nou în atenția urmăritorilor oferind detalii interesante despre una dintre cele mai iubite specii de la noi. 

”Începem săptămâna cu una din cele mai iubite specii de pe la noi - rândunica (Hirundo rustica). Vestitor al primăverii, rândunica este ușor de recunoscut datorită aspectului caracteristic: spatele negru cu reflexe metalice albăstrui, burta albă, fața și gușa roșu-maronii și coada lungă și bifurcată. Este o specie migratoare de distanță lungă, parcurge peste 6.000 de kilometri până în centrul sau sudul Africii. Înainte de migrație se adună în stoluri mari și înnoptează în stufărișuri. Zborul este foarte rapid, alunecând frecvent deasupra apei sau solului. De asemenea, poate bea apă din zbor razant la suprafața apelor”

Cu ce probleme se confruntă specia și alte informații, AICI

Foto: Facebook / SOR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.