Național Life Ultima oră
Prințul Charles, mesaj pentru români: ”Vă doresc un Paşte Fericit şi vă spun că sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele”
Prințul Charles, mesaj pentru români: ”Vă doresc un Paşte Fericit şi vă spun că sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele”
20/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Prințul de Wales s-a adresat românilor într-un mesaj video cu ocazia Paștelui ortodox. Mesaj în care evocă actuala criză sanitară şi îşi exprimă dorinţa de a reveni în România, dar şi de a se reântâlni cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie. 

 

 

”Doamnelor şi Domnilor,

Acum când românii de pretutindeni sărbătoresc Paştele Ortodox, doresc să vă spun cât de mult mă gândesc la dumneavoastră într-unul din cele mai sfinte momente ale anului. Paştele este de regulă momentul în care oamenii se adună, se roagă împreună şi reînnoiesc legăturile lor cu comunitatea şi religia din care fac parte. Ştiu că mulţi români din Marea Britanie au sperat să se întoarcă în România de Paşte şi să fie împreună cu familiile şi prietenii lor.

În acest an însă, în mijlocul acestei pandemii teribile care ne afectează pe noi toţi, lucrurile normale nu sunt posibile.

Ştiu că este foarte greu pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei care sunt departe de cei dragi.

În acelaşi timp, ştiu că mulţi români din Marea Britanie joacă un rol indispensabil în sistemul naţional de sănătate, în căminele de bătrâni şi în alte roluri cheie în această criză sanitară fără precedent. Le suntem profund recunoscători, şi nu am suficiente cuvinte pentru eforturile lor remarcabile care sunt apreciate de noi toţi.

În ceea ce mă priveşte, abia aştept ca la un moment dat, în viitor, să revin în România, o ţară care are un loc atât de special în inima mea, dar şi să mă întâlnesc din nou cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie. Până atunci nu pot decât să vă doresc Paşte Fericit şi să vă spun că sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele.

Hristos a Înviat!''

 În imaginea de mai sus, conform Basilica, prințul se reculege la Biserica St Dunstan in the West din districtul londonez Holborn, care găzduiește Parohia Ortodoxă Română „Sf. Gheorghe”. Aici s-a întâlnit anul trecut cu românii din Regatul Unit, participând alături de ei și de Păritele Mitropolit Iosif la slujba Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” cântată de psalții parohiei în limbile română, engleză și greacă.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.